Home Langs de Gouwe loop
ldg006.jpg

SC Antilope voorzitter John DroogOrganisatie Langs de Gouweloop wil, ondanks Corona, een positief signaal afgeven

Ondanks de huidige Corona regels is de organisatie dit jaar gestart met het organiseren van de 52e Langs de Gouweloop. "We willen hiermee een positief sportief signaal afgeven", zegt John Droog, voorzitter van sportclub Antilope in Waddinxveen. "We kunnen wel bij de pakken gaan neerzitten en ook dit jaar niets organiseren, maar wanneer het even kan willen we weer dit sportieve evenement op de kaart zetten".

Langs de Gouweloop Light

Door de onzekerheid of de loop daadwerkelijk op 3 oktober gelopen kan worden zijn er dit jaar wel enkele aanpassingen gedaan om kosten te besparen. Zo zal er dit jaar geen tijdregistratie zijn en zullen de deelnemers dus zelf hun tijd moeten aflezen op de klokken bij de start en finish. Ook is er besloten om dit jaar geen 15 kilometer loop te organiseren. "Ondanks alle beperkingen willen wij graag zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om weer eens aan een prestatieloop mee te doen", vervolgt John Droog. "De kosten voor deelname zijn dit jaar dan ook laag gehouden en als de Langs de Gouweloop door beperkende Corona maatregelen niet door kan gaan, dan zal het inschrijvingsgeld niet geïncasseerd worden".

KidsRun

Speciaal voor de kinderen is er weer een KidsRun georganiseerd van 1300 meter. "Wij vinden het belangrijk dat ook kinderen kunnen meedoen met deze loop", zegt John Droog. "De jeugd is onze toekomst, dus willen wij de jeugd al op vroege leeftijd stimuleren om sportief bezig te zijn"